Rabu, 18 November 2009

Kota Belud tersohor di duniaSiti tidak mahu ulas mengenai Tamu Kota Belud yang tersohor di dunia kerana semua sudah maklum kegemilangannya.

Cuma mahu katakan kepada semua rakyat Kota Belud, berbanggalah dengan kemajuan daerah anda kesan perjuangan Datuk Seri Salleh Tun Said Keruak dan Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Siti menyanggah komen Musram Rakunman konon ada rakyat miskin di Rampayan Ulu yang rumah mereka hampir runtuh.

Mana ada... jangan menyamarlah brother.

Semua rakyat miskin bukan saja menerima rumah Projek Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT) hasil perjuangan Pandikar Amin di DUN Tempasuk, malah mereka dilibatkan dengan projek ekonomi berimpak tinggi seperti nelayan laut dalam dan penternakan lembu pedaging serta tenusu.

Juga projek penanaman tembikai madu gred A di Kuala Pintasan.

Dulu miskin sekarang kaya raya.

Mr Musram, mana ada jalan tersekat-sekat di Kampung Rampayan Ulu sehingga sukar dicari... itu semua propaganda kamu.

Kamu ini cuba-cuba memburuk-burukkan pemimpin berwawasan besar, Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia yang sudah memajukan kawasannya ketika menjadi Menteri Perhubungan dan Kerjaraya dulu dan ketika beliau menjadi ADUN Tempasuk berakhir tahun lalu, jalan itu sudah diselenggara semula.

Ini perjuangan siapa, nah harap YB masa kini.. aso no!.

Saya yakin pada masa depan Kota Belud lebih gemilang hasil kewibawaan bakal YAB SSK, Timbalan Presiden Parti Bersatu Sabah (PBS), langahku Alimuddin Kaida dan G7 Umno Bahagian Kota Belud yang popular, Denakan Musli Oli.

Salam.